ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Η επιλογή των ελαστικών μας θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και προσοχή. Τα ελαστικά ευθύνονται για την ασφάλειά μας καθώς καθορίζουν την τελική ταχύτητα σε συνδυασμό με το μέγιστο φορτίο.

Σε οχήματα μικρών απαιτήσεων όπως για παράδειγμα τα αυτοκίνητα της πόλης, είναι περιττή & ασύμφορη η χρήση ελαστικών που προορίζονται για μεγάλες ταχύτητες. Αντίστοιχα σε οχήματα μεγάλων απαιτήσεων, η τοποθέτηση ελαστικών μειωμένων δυνατοτήτων αποτελεί μέγιστο λάθος σε σημείο που μπορεί να αποβεί μοιραίο. Οι ικανότητες του αυτοκινήτου μειώνονται αισθητά με αποτέλεσμα την μη επαρκή ασφάλεια των επιβατών.

Καλό είναι να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα λάστιχα που χρειάζεστε. Σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες αναγράφονται πάνω στο ελαστικό με αριθμούς. Διαβάζοντας σωστά τα ελαστικά μπορείτε να μάθετε το πάχος του, το φάρδος, τη διάσταση, τον δείκτη ταχύτητας καθώς και την ημερομηνία παραγωγής του.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο δείκτη ταχύτητας που αναγράφουν όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες πάνω στα ελαστικά. Η επιλογή ελαστικών με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας θα αποφέρει μάλλον δυσάρεστες συνέπειες. Δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι επιδόσεις του οχήματός σας, ενώ παράλληλα θα σας ανεβάσει τα έξοδα αγοράς αφού κοστίζουν αρκετά περισσότερο.

Πού θα μας βρείτε!